Go Nuggets, GO! (NBA)

Kadangi Lietuva yra krepšinio šalis, bent kartą gyvenime pamatyti NBA rungtynes buvo ne tik mano vyro, kaip NBA fano, bet ir mano svajonė! Už tai, kad galiu jas pamatyti, ir ne vieną kartą, reikia dėkoti mano darbovietei. WU vadovas prieš kelis metus nusprendė investuoti į marketingą ir paremti Denver Nuggets komandą, todėl WU Denver darbuotojai turi galimybę gauti nemokamus bilietus į NBA varžybas vykstančias Denveryje, kai žaidžia Denver Nuggets komanda savo arenoje. Reikia naudotis proga, nes nežinai kada reklamos strategija ims ir pasikeis, ypač atėjus naujam WU vadovui. O norinčiųjų eiti į NBA kolegų – masė!!! Tad jeigu nelaimi laimingų bilietų burtų keliu ir atsiranda papildomų laisvų vietų, kurias paskelbia elektroniniu paštu, turi žaibišku, milisekundžių greičiu atsakyti į laišką, kiek nori nemokamų bilietų. Kitu atveju už NBA varžybas tose vietose, kuriose dabar tenka sėdėti, tektų pakloti iki 500-600 dolerių už vieną vietą arba net daugiau, jei sėdi WU ložėje, tačiau yra ir pigių bilietų už 10-20 dolerių pačiose viršutinėse salės eilėse, tik dar prisideda mokesčiai ir galutinė suma gaunasi 20-30 dolerių.

Į NBA varžybas eina ištikimi fanai bei pramogų ištroškę žiūrovai, nes čia iš krepšinio varžybų padaro tikrą show, kaip aišku ir iš daugelio kitų sporto varžybų. Prieš kiekvienas varžybas yra giedamas US himnas, kurį dažnai gyvai dainuoja kokia vietinė įžymybė. US himne yra keletas vietų, kur reikia išdainuoti labai aukštas natas, tad žmonės labai palaiko (su šūksniais ir plojimais) tas vietas, kai jos dainuojamos.

Amerikiečiams turbūt neįsivaizduojamas joks renginys be maisto 🙂 visi čia prisiperka gėrymų ir užkandžių net po kelis kartus per varžybas. Kad padarytų didesnį show, kiekviena pertraukėlė yra užpildoma įvairiais žaidimais, maikučių (kaip dovanų) mėtymu ir pan. Įdomiausia atrakcija per visas sporto varžybas būti nufilmuotam ir parodytam per didijį ekraną. Žmonės reaguoja įvairiai, dauguma šoka iš džiaugsmo, bet būna, kad ir slepiasi, nors ir visi sėdi su kaukėmis. Daugiausia, aišku, dėmėsio susilaukia išskirtinai apsirengę žmonės arba vaikai. Taip pat amerikiečiai labai mėgsta pagerbti kokį vietinį žmogų už jo indėlį visuomenei, kariuomenei ar dar kam, žodžiu už “long service“ kokioj srity.

Stebėti NBA varžybas be galo įdomu. Veiksmas vyksta visai kitaip nei Eurolygoje, žymiai daugiau veiksmo, greitų bėgimų, metimų ir beveik jokios gynybos, kas, mano vyro manymu, pasikeičia kai prasideda atkrintamosios NBA rungtynės. Visos rungtynės būna veiksme bei nuolatiniame triukšme, nes įjungiami įvairūs ir skirtingi garsai, kaip palaikyti komandą gynyboje arba kaip puolime.

Denver Nuggets kol kas nežaidžia nė vienas lietuvis, bet žaidžia didžioji serbų žvaigždė – Nikola Jokic. Įdomu būtų pamatyti Nuggets žaidimą su New Orleans Pelicans, kur žaidžia Jonas Valančiūnas, arba su Indiana Pacers ir Domantu Saboniu. Gal kada ir pavyks, tik bus sunku Denver Nuggets aikštelėje džiaugtis už lietuvių įmestus taškus 🙂

Parašykite komentarą